Tyst på tå..

Jag smyger på Neil ibland.. när han jobbar...när han är koncentrerad.. när han gör saker som inte andra kan..Han är som hetast just här, skitig och helt i sin egen värld... oh yeah!

Vi tog en sväng till Åland..

Vi låtsades att vi var borta 24 timmar, fastän det egentligen bara gick på 5, taxfree är ett sant nöje, och kan sluta som en mycket tungt nöje med....PUHA!Nu förväntar jag mig en inbjudan till fest...!!

Efter bitterfitta kommer glitterbritta fram..

Har surat hela fömiddagen över utställningen i Ransäter i helgen. För er som inte varit på hundutställning så är det mer av en freakshow än ett nöje. Utställningar skall enligt mig vara för att hålla en rasstandard på hundarna, inte för att plåga hundar helg efter helg och avla fram några slags monster som inte ser ut att må bra någonstans. Extra hårt tar det när jag upptäcker att de gjort Gordonsettern till en showdog och har, på eget beslut, tagit bort alla de funktioner som en gordon hade, dvs slankhet och snabbhet för att kunna springa långa sträckor i terräng, istället prisas hundar som är groteskt stora och som ser ut att inte orka springa två varv i ringen. Det finns en rasstandard, men den har visst blåst bort helt. Gordonsettern är och vill vara en jakthund inte en catwalk accesoar! Roligast på hela dagen var när en prisbelönt hund tuggade i sig rosetterna som matte hade hängt upp fint på hundens bur, gissa om hon vart glad?! =)

Har skrivit ett mejl till kennelklubben på förmiddagen, det hjälpte mot bitterheten en stund, och nu mot kvällningen, efter en lång promenad med min underbara hund, så har det nästan släppt helt och glitterbritta börjar titta fram =)

Jag har det bra.

Gotland var bra, vi var till blå lagunen, som borde heta grön-blå lagunen, vi såg raukar på fårö, badade knappt i havet men såg det iaf. Vi drack öl i botaniska trädgården, åt grillbuffé och dansade loss på Munken. Vi såg ringmuren och en igelkott och hann även med en "dricke" innan vi åkte hem med en bucklig färja... We   will   be   back.


   

Nu sitter jag i en stuga i Ransäter, mamma har precis hällt upp vin i en pappersmugg så jag lär avsluta..
Imorn är det hundutställning, måtte han sköta sig!

Lycka är..

Turen har vänt.. under en lång tid har oturen förföljt mig - det har varit veterinärbesök, punka på bilen o.s.v... Men idag vände det! Inne på Burger king förstod jag att turen har vänt då jag ska bära brickan från kassan och ser att kassörskan har lagt på en bearnais helt utan anledning, och inte nog med detta...det låg TVÅ chilli cheese påsar på brickan! Efter en snabbkoll av kvittot för att se att jag inte betalt för en extra påse puttar jag till neil så han nästan sätter colan i halsen då han tänker tala om misstaget! Jag föser ut honom framför mig med ett "håll tyst!" Väl ute berättar jag för Neil om vår lyckade beställning och hugger in på mina underbara små ostbollar, det är då jag upptäcker att det här är min dag, någon där uppe hejjar på mig just nu, och anledningen till det är det här..En gigantisk Chilli cheese!!!

She´s back!

Efter ett långt övervägande bestämde jag mig för att börja blogga igen, jag vet inte om det var ,samtalet med Lindha, mitt sug efter att skriva eller bara tristessen i detta väder som fick  mig att logga in igen. Men det är kul, kul att skriva av sig och skicka ut ett meddelande från Miriams hjärna ut i cyberrymden, jag har saknat bloggen!!

Istället för en uppdatering av det förflutna uppdaterar jag om framtiden.. framtiden tisdag tar med mig och min syskonskara med bihang till Sveriges största ö, det lär det vara va? Iaf om man plattar ut alla raukar! Jo klart den är störst, störst bäst och vackrast! Vi ska turista ett par dagar och bo hos Martins mamma och hennes karl. På lördag är vi hemma igen för att packa ur och packa om och dra vidare till Värmland, närmare bestämt Ransäter, där ska Dallas trippa runt på tå i en ring och visa sig vacker, vi hoppas på en fet rosett att hänga på väggen! ;)

Sista Augusti åker syrran, Martin, Neil och jag till USA, jag längtar sjukt mycket, syrran har hängt på amerikanska klädbutikers hemsidor i en vecka, man kan se hur hon skakar till och stönar högt när hon letar runt och hittar massa snygga grejjer som hon MÅSTE ha. Martin gör liknande ryckningar när man börjar prata om maten som finns i USA =)

Själv ska jag titta efter "birdlaunchers" nu, en träningsbur så vi kan träna Dallas på fågel... jag vet...


RSS 2.0