Ge mig sommar!

Ok nu har det varit jul och snart är nyår över, sen väntas bara slask och plask, jag vill ha sommar nu! Av tre anledningar..
Anledning 1: Det är varmt
Anledning 2: Man kan spela beachvolley

Anledning 3: är den största anledningen - i sommar ska vi skaffa en bäääbis, en sån här...

image291
Det gör ont för jag längtar så mycket, detta kommer bli världens mest efterlängtade vovve! Nu sitter jag och tittar på bra hundnamn. Har fem på listan än så länge:
1. Dallas
2. Felix
3. Casper
4. Cosmo
5. Diesel

Ååhhåååå... Kan det gå saktare??!

Bara 359 dagar kvar till jul..

Snart är det jul igen då ;)
Till skillnad mot andra jular så var det inga barn med i år, lite tråkigt kan jag tycka.. men lite mysigt på samma gång att bara vara familjen. Som vanligt spelade vi julklappsspelet med Mats och Mona och mormor, och traditionsenligt så fuskade mormor till sig ett par julklappar, vi låter henne hållas numera, det är juh ändå jul =)
I vår familj kretsar allt kring maten, det är alltid någon som står i köket och fixar till något, och när man precis har ätit upp så kommer frågan "jaha vad ska vi äta till middag? vad ska vi äta till kvällsfikat?...." Och julen blir juh såklart ett enda stort svull-kalas! Men jag klagar inte..

     

På juldagen kände vi att det var dags att röra på oss efter allt svullande, så vi tog på oss skridskor, och med sparkar och fiskegrejjer gick vi ner på isen som var helt spegelblank. Supermysigt var det att komma ut, några la nät under isen och några lekte och åkte kana på rumporna, Mirre me såklart! =)

             

På juldagen kom Laila, Josefine och Petra över, vi ungdomar satt och festade och sen gick vi alla till "Bowlan" Träffade en hel del gamla bekanta ansikten från skoltiden =) Vi skuffade runt en stund på dansgolvet innan vi bestämde oss för att gå hem och fylleäta.. ingen vacker syn där vi satt i köket med julmat som slevades in i hungriga munnar.

     

Nu ska det tvättas och packas om för att åka till landet imorn å fira nyår med Carin, Johan, Mia, Johan, och Sanna och Fredrik. Vi ska äta hummer och spela sing star och bli sådär fulla som bara vi kan bli =) Åhååå vad jag längtar! =)

Gott nytt år på er allihopa!

God Jul!

God Jul allihopa!
Hoppas ni får det riktigt mysigt.. jag ska vara här i Östhammar och fira med familjen, ikväll massa mat och en del dricka med släkten, imorn tokfest med kompisarna i "bowlan" =)

kram på er

image269

född utan karaktär..

Ni vet den där godiskalenderna jag blogga om tidigare.. den fylld med massa småpåsar från Haribo som jag fått från mamma... den är tooom! =(
Jag vet liksom inte vad det var som hände inuti mig, men jag satt själv hemma i sängen och stirra på den och kände hur godisbegäret bara sköljde över mig, och jag hade redan öppnat dagens lucka å så ni vet... Och man får juh egentligen bara öppna en om dagen(vilket jag kan tycka är lite snålt!).. Men iaf så var det något som tog över inuti mig och Mirre gick lös på varenda jefla lucka!! Till slut satt jag där på sängen med godispapper runt hela mig och kände mig ganska värdelös.. jag hade juh hållt mig så länge... skäms Mirre!! Skäms!


image267

Så blev dagen lite bättre... =)

Va iväg med Kristin till systemet en sväng.. för första gången i mitt liv handla jag med kundvagn där inne! Vi lastade denna full med 11 flaskor vodka, 6 flaskor vin och en del öl... tänk om allt detta vore till oss, tänk om det hade vart världens roligaste fest ikväll..men näää.. flaskorna ska gå till Kristins spritlotteri.. lyckans ostar som vinner!

Funderade på en sak där inne, varför springer man alltid på folk man känner just på systemet?? Varför inte på konsum?? ....hmm....


Familjen Vodka


image266

pffttssch...

Uppsats uppsats, måste måste... historia...referera...vetenskapsrådets forskningsetiska principer inom humanistisk-samhällsvetenskaplig forskning....glöm inte å referera! ...hon tycker så, en annan så...analysera...reflektera... måste måste...

image265

Italien/Holland

I helgen var vi i Östhammar och firade lilla julafton innan brorsan och Wike åker till Holland. För att inte trötta ut oss på julmat hade vi Italienkt knytkalas, ojj va mycket mat det vart och ojj vad gott de va...olika sorters ostar, oliver, kött, sallader, tapendade.. ja allt! Jag råkar juh vara ett stort fan av plockmat, och gillar när det finns hur mycket som helst, så detta var paradiset.. Efter maten gick hela ligan ner till bowlinghallen för att mäta våra krafter.. det visade sig att gubbarna skulle vara dom vassaste i denna sport, ja även brorsan räknas som gubbe numera, snart trettio juh =) Efter bowlingen gick vi hem och firade på holländskt vis med Sinterklaas och holländsk efterrätt, alla hade rimmat och skrivit dikter till paketen, det blev förståss en hel del skratt, mitt rim vann såklart! ;) Mysigt det är att vara hemma under julen, längtar redan till nästa helg..

Men först ska jag och Jonna vara flitiga den här veckan, uppsatsen ska in på torsdag....hua!

Over and out

In this moment..

Ibland måste man stanna upp och fråga sig "till vilken nytta?"

Här sitter jag och tömmer ut min stackars överhettade hjärna för att få ihop en sida om etiska överväganden i våran B-uppsats och hänvisar till de forskningetiska principerna inom humanistisk-samhällsvetenskaplig forskning... det är lika intressant som det låter och varenda jävel som läser vår uppsats kommer hoppa över just denna del och skulle nån läsa genomskådar nog de flesta vår lögn.. allvarligt talat... till vilken nytta?

Jag skulle istället kunna vara ute i den friska luften och beskåda den vackra natur som står till allas förfogande där utanför fönstret.. men när jag tänker efter så kan man undra...till vilken nytta?

Jag tror ett avsnitt av vänner skulle göra mig gott... off I go...

kändisar nu då...

De var svt gävledala som kom å filma och inte tv4. Jäklar vilket långt reportage dom gjorde, hyggligt att dom tog med mig när jag sköt upp en boll på ett tak och sen när jag klättra upp för att hämta den! ...My ass is on tv!!!.. twice!

För den som vill tjuvkika: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1000540

Jag var å kolla på "mina" barn när dom lussa imorse, gick upp vid fem imorse, men det va det värt! gosh! va fina dom va när dom kom gående i mörkret med alla ljus...awwww! Nu ska jag å Jonna skriva uppsats...work work...

image264

TV kändisar =)

Ja idag ringde tv4 Dala och ville ha en intervju med mig och Lisa imorn, jättekul att vi får sådan uppmärksamhet, men hjälp vad nervigt! Jag kommer med all säkerhet säga nåt galet. Undra om dom gör omtagningar ifall jag typ råkar prata kinesiska så ingen förstår... "Tagning 852..." =)
Vi ska vara nere vid beachplanen på fjärran imorn eftermiddag för intervjun, sen ska dom komma till träningen och filma oss =) Så på onsdag people får ni hålla utkik efter oss på tv4 dala nyheterna!

image263

Vi gjorde det!!!

Skrällen är ett faktum - Sätra till allsvenskan
SUNDSVALL

· VOLLEYBOLL

Sätras volleybolldamer är klart för allsvenskan. Skrällen fullbordades efter att nykomlingarna i division 1 vann den helt avgörande matchen mot Sundsvall i tre raka set.
- Jag trodde att det skulle bli mycket jämnare, sa Sätratränaren Stefan Lind.

Det började med att Sätra efter att ha slutat tvåa i division 2 i fjol fick en gratisplats till division 1 eftersom Härnösand drog sig ur. Sätras volleybolldamer visade i går att man var mer än värda den platsen. När serien under gårdagen färdigspelades stod man helt plötsligt som seriesegrare - som nykomlingar.
   - Jag är otroligt nöjd att vi klarade det trots att vi hade stor press på oss, sa Stefan Lind efter att hans lag slog Sundsvall i tre raka set i den direkt avgörande seriefinalen och snodde därmed seriesegern från just Sundsvall.
   - Jag tycker att vi hade greppet av matchen och vinner helt rättvist.
   
   Nu väntar ett uppehåll för sensationslaget Sätra, men den 12:e januari drar allsvenskan i gång och Sätra går in i densamma med spelare där samtliga aldrig någonsin spelat på en högre nivå än division 1.
   - Det ska bli riktigt spännande, vi möter ju lagen strax under elitserien och nu blir det ännu tuffare, avslutade Lind.
   
   
   SUNDSVALL-SÄTRA 0-3 (17-25, 23-25, 23-25)
   Poäng, Sätra: Lisa Westby 13, Kristin Ekdahl 9, Mirjam Vestlund 9, Sofie Jonsevall 7, Petra Bjelke 6, Elin Dahlberg 2.
   Bäst i Sätra: Lisa Westby.



Gissa om det firades inatt?! =)
Förfest hos Lisa med champagne å allt... alla var på topp och iklädda guldhattar och guldtröjor hördes vi över hela stan när vi gick ner mot HB... där gled vi sjungandes förbi kön, och inne på Heartbreak festade vi loss rejält, ingen undgick nog brudarna i guldtröjor som var gladare än någonsin!
Världens bästa dag och natt, jag älskar volleyboll och vi är bäst brudar!! =)
"Allsvenskaaaan...tjaalalalalaaaaa! =)

image262


image261

en tisdag..

Finns det något skönare än sängen just nu? Det har aldrig varit svårare att kliva upp ur denna varma mjuka skapelse nu när det ser ut som det gör där ute..
Efter att jag knuffat mig själv ur sängen imorse gjorde jag och jonna en fältstudie på KRIS, intressant att se hur dom arbetar med ungdomar.. på vägen dit när jag GICK kom jag på att det va väldans längesen jag gick nånstans, längesen jag inte hade nån bil.. och nu gick jag först heela vägen till söder för att sedan gå heela vägen tillbaka till norr...ett stopp på sjukhuset...och sen heeela vägen tillbaka till stan.. sjukt lång promenad!
På stan gick vi till Java och åt lunch jag Jonna och Maria (Jossan och Diana joina några minuter me) Jonna bestämmer juh alltid så det fick bli Java IGEN! ;) Längesen vi hängde med Maria, men det känns alltid precis som vanligt ändå =) Vi har bestämt att vi ska rida på islandshästar nån gång i vår, eller jag och Maria iaf, Jonna bestämde vi att hon skulle få en get! ;)
Snart träning.. laddar inför helgen! =)

image260

Sov gott farfar..

Sists jag träffade dig farfar körde du om oss på din moppe. Benen la av men lika glad var du för det.
Om du bestämt dig för att nu var det dags, så var det antagligen det. Du var säkert trött men nöjd över det liv du levt. Jag är ledsen över att jag inte fick säga hejdå, men glad över alla minnen jag har av dig. Många fina sommrar på Singö, bada vid bryggan, åka ut och fiska med dig och farmor och mysa uppe i stugan. I minnena lever du vidare...
Jag älskar dig farfar..

image259

RSS 2.0