Preggobild..

Vecka 27+1... röran i bakgrunden beror på renovering.. så schh!


Brölloppsyra..

Jag håller helt å hållet med tjejen till vänster..


Valborg..

Morgonen började med en Dallas som nästan obemärkt smög sig upp för en liten sovmorgon på mattes kudde, svag som jag är öppnade jag ett öga för att stänga det igen och så fortsatte vi snarka vidare i varandras öron, det är ju ändå Valborg! Efter någon timme får jag en kall puss som betyder "nu håller jag på att kissa på mig!" Ut på gården för blåstömning medan husse fixar smarrig frulle med bland annat jordgubbar! Champagnen får vi ta nästa år..

Sedan vart det morgonkaffe i soffan tillsammans med kära J i telefonen, hon är på galna äventyr i Götelaborg! J är min egna dockusåpa, inget i hennes liv följer normer och svensonliv och jag använder ordet "herregud" flera gånger under våra samtal. Jag försöker peppa henne att skriva en blogg eller en bok, det hade blivit succe! Och jag tycker inte det är riktigt rätt att resten av världen inte får ta del av hennes galenskaper!

Dagen består av tvättstugeprojekt, jag står för kaffekokning och peppning av byggjobbare! Sedan blir det kvällsfirande av Valborg med bästa L och F! Jag ser fram emot att se hur de fullnar till och börjar babbla om oviktigheter! =) Ljuspunkter i en sjukskriven gravidos vardag..

Trevlig Valborg! Glöm inte "varannan vatten!"

Dagens lyckorus..

Om man ändå hade någon att prova det på! Smilla kanske?! ..."ksskssksss"...

Två hus

Neil tyckte det blev lite trångt här så han gick och köpte sig ett till hus! Med en pojke dessutom! Ja allt ska man väl prova på så man vet att man inte missar något!
Nej, skämt å sido så ska detta vara en investering.. och även om jag vet att det är det så kan jag inte låta bli att bita ner naglarna så fingertopparna blir alldeles blodiga! Varför ska jag oroa mig för minsta lilla? Ja ett husköp kanske inte går under kategorin "minsta lilla" men jag måste ta fram filbunkemirre.. åå om man ändå fick ta ett glas vin! Ett glas vin och en cigg så hade filbunkemirre hoppat fram medesamma! Nej hur va det jag sa?
-Allting ordnar sig och ordnar det sig inte så löser det sig ändå!

Hunden på katten..

Ligger och solar i godan ro när grannen går förbi, jag vinkar glatt och hon likaså, och så ropar vi några trevliga fraser till varandra, så gör man på landet..
Före grannen går hennes hund, efter går gumman och bakom henne småspringer hennes katt och tro det eller ej, men strax efteråt skuttar en mus på samma väg! Det gör ju att man osökt kommer att tänka på ramsan "gumman på hunden, hunden på katten, katten på råttan och råttan på repet!" Visst då?
Jaja, jag är osäker på om gumman är med i den där ramsan och visst visst jag vet att det var en mus och inte en råtta och att alla går i heeelt fel ordning!... ni saknar ju helt fantasi!


Soldyrkare 1


Skuggdyrkare 1


Så svag..

Ett ha-begär infann sig just.. och jag föll pladask!


Temperament..

När jag var liten hade jag ett sjuhelvetes temperament och kunde ställa till med en ordentlig scen om jag inte fick som jag ville, t.ex. när jag ville att mamma skulle köra på vänster sida och hon vägrade (av förståeliga skäl). Men då kunde minimirre skrika tills lungorna blev matta och lite till.. Detta gjorde säkert att mamma övervägde en sväng över på andra sidan ett flertal gånger. Sen när jag blev äldre försvann detta och jag blev lugn som en filbunke.. tills nu! Jag kände hur den där treåringen kom tillbaka idag till exempel när jag inte hittade viktiga papper som jag skulle ha PRECIS NU!! Och stackars Neil fick uppleva denna treårings beteende genom telefonen där han står på Beijer och försöker jobba och efteråt står jag och undrar vilken besatt varelse som hade tagit över min kropp där för en stund.. jag hoppas hoppas verkligen att detta är enkla gravidsymtom och att de försvinner i samma stund som jag spottar ut en unge..


Bild på en minimirre som säkert är rejält förbannad på mamma och pappa och en storebror som tappert försöker trösta..


Stressdag..

Pjuh! Jag har mycket att göra idag, det här bland annat..Måste nog vila nu, ta en siesta så jag orkar med resten av dagen..


Tävling..

"Du fuskar!!" Hör jag brorsan skrika åt Neil när de far iväg på två gräsklippare. Jag och mamma rynkar pannorna på altanen, både åt synen tror jag men även till brorsans kommentar - som att det fanns några självklara regler till denna "sport"! Sen far dom bort på vägen för att komma tillbaka lite senare, Neil någon meter före med seger i blick.. brorsan efter, fortfarande upprörd över Neils sätt att köra. Efter lite dividerande verkar de ha kommit överens om några slags regler, pappa får vara startdomare och så far dom iväg igen, när de kommer tillbaka har tydligen Neil fuskat igen. De ger båda upp och går in för att spela pingis, DÄR finns det klara regler tack och lov!

I vår familj tävlas det.... i ALLT!


Dagen efter kvällen innan..

Är det bara jag som sjunger på er Orup låt när jag ser den här bilden? Ja fast man byter ut står mot sitter... Ingen? Nej kanske var lite långsökt..Detta var bilden på förlorarna i pictionary, vinnarna lägger jag inte upp någon bild på med risk för arga telefonsamtal! ;)

Mycket angenäm kväll igår, de fyra tävlingsgalningarna möttes först i en runda Cornhole medan jag och Dess satt och pratade graviditeter och jämförde åkommor =) Sen var det grilldags, vi provade vildsvinskött som roterade på grillen, jag provade en mustugga och skyllde på graviditeten som så många gånger annars! Har ni sett ett vildsvin? Man blir inte sugen på att äta dom direkt! Som en snuskgubbevariant på Pumba!

Kvällen fortsatte i den vanliga tävlingsandan medan vin, öl och whiskyångerna blev tätare. En i huset ligger bakis idag och har svårt att komma ur sängen, ännu svårare verkar det vara att lyfta ögonlocken. Nej det är inte jag, jag dricker ju inte! Nej inte Neil heller, han lägger klinker i tvättstugan..

Nej här har vi tröttmössan...


Sköna söndag...

Jag gillar när lunchgästerna kommer genom skogen med en öl i handen, redan då känns det avslappnat fastän man inte känner varann så bra! Sedan ska lunchen vara i fyra timmar och man ska bara prata jakt, hundar, träd... och så varvas öl med kaffe hela tiden! Okomplicerat och hur trevligt som helst!

Snart dyker middagsgästerna upp, dom kommer nog inte genom skogen men där är vi redan gamla bekanta och inga krusiduller behövs ändå. Inget uppstyrt, bara äta, snacka, leka och umgås..

Där har vi receptet på en toppensöndag!

Rasbo - här kan du vara dig själv för en stund... ;)

Kvällen i bilder...


Idag grillar jag fläsk...


Svennebananmat när den är som bäst!

Inte många luncher slår denna.. inte många av världsbefolkningen håller nog med mig där, de flesta skulle nog kräkas på den faktiskt.. men screw them! Denna underbara kombination gör iaf att jag får ståpäls, det tillsammans med sol och 20 grader i skuggan! Freakkin löövley! =)


Jobbe?

Idag är det långfredag, allt är stängt, även fast jag inte behöver något blir jag lite stressad över det och får plötsligt ett behov av att köpa saker just idag!!

Långfredag i vår familj betyder jobb, därför den blir extra lång tror jag. N sliter ut tvättstugan (som jag precis organiserat) för att göra en ny. Invalido här sitter och jobbar med hemsidan, nej jag kan inte göra en hemsida, men jag uppdaterar den.. ta en titt vettja www.nlsbygg.com

Annars har jag åtta limpor kavring och en plåt kärleksmums som jag jobbar på att få ner, än så länge sjukt gott! Igår kväll kom J, R och deras underbart söta K och hjälpte oss äta. Mycket trevligt och jag är helt kär i deras dotter, hon skulle kunna få den största barnhataren att vilja skaffa barn! Hoppas Kayla blir lika go! =)

Back to work!

Mamma - mitt uppåttjack

"Jahapp ska jag börja med badrummet?" säger mamma och slänger av sig kläderna och på med skyddshandskar, två sekunder senare står hon i mitt badrum i bara underkläderna och skrubbar med citex. Där började det..
Lite senare står kvinnan, även kallad supermamman, i köket och mjölet yrde när hon bakade kärleksmums, krabbpaj och kavring.. Jag råkade vid något tillfälle nämna att det var lite skitigt på golvet och VIPS står hon och dammsuger för att sedan rota fram skurgrejerna "Var har du såpa?, Vart är lilla borsten till dammsugaren?" hör jag henne ropa där jag sitter på min stol och känner mig latare än någonsin, Mattorna flyger ut ur huset liksom hundarna och jag förvånas över denna kvinnas energi! Hundarna tar hon sedan ut på promenad, hon putsar och fejjar och nästa gång jag tittar ut genom fönstret står kvinnan med högtryckstvätt och skurborste och gör rent mattor!

Ja vad skulle jag göra utan denna underbara själ som jag hade turen att få kalla mamma? Igår kändes livet som ett svart hål och jag fick ångest över allt jag ville/borde göra men inte kunde. Nu sitter jag här och myser och är så nöjd över mitt rena hem och det luktar nybakt bröd i hela huset!

Påskpresenter hade hon med sig också, jag hade nästan glömt att det var påsk..Nu förstår jag varför dessa kallas kärleksmums...


Bonjour..

Just nu borde jag packa, jag borde vara stressad över hur mycket kläder jag ska ta med mig och vilken outfit jag ska ha på planet. Jag borde äta frukost samtidigt som jag lär mig några fraser på franska i ordlexikonet. Jag borde surfa på yr.no för att kolla vädret i Paris och därefter springa och leta efter mina solglasögon.. Jag BORDE!!

Men.. istället blir vi hemma, vi ska städa huset, göra om tvättstugan, kanske ta tag i tvätthögen som ligger och växer. Men jag är inte bitter.. ha så kul ni som åker!     HA   SÅ    KUL!        %&&&%?##"


Dagens..

På något sätt ordnar sig allting, och ordnar det sig inte så löser det sig ändå...


Vad nu?

Min sambo kommer ofta hem med vad jag kallar skräp, men den här tar nog priset!Vad är det? Vad ska vi ha den till? Men framför allt - Vem är OKOCIM???


Skogsbrand..

Idag var det spännande här ute på landet. Jag och C satt i godan ro i varsin solsäng på altan när en brandbil susar förbi med sirener på, och eftersom vi bara är två hus som bor på den här vägen blev det extra spännande, och en aning oroväckande.. Plötsligt kände vi brandröken och vi tog på oss skorna för att kolla hur det var med grannarna, och för att kolla om jag skulle börja packa ihop mina käraste ägodelar - Dallas, Smilla, och mina converse! När vi kom dit så var det brand i skogen men det stog svettiga brandmän överallt, (drömbild för en del kanske) och de såg ut att ha läget under kontroll! Grannen hade gjort en eld två dagar tidigare som brunnit ut trodde han, men något måste ha legat och pyrt, och nu när det är så torrt kan det gå fort. Tur att han upptäckte det innan det spred sig mer, då kanske vi hade varit hemlösa nu! Roligast var att han själv försökt släcka med en spade innan han ringde brandkåren! =) Ja det var dagens spännande rapport från Rasbo-Hovgården, ikväll kommer pappa och ska hjälpa mig deklarera, men det lämnar jag ingen rapport om..

Lek inte med elden gott folk!

Dille på stjärnor..

Jag har svårt att gå förbi något i en affär med stjärnor på, det behöver bara vara en liten liten en för att den ska fånga min uppmärksamhet! Har ingen aning om varför, det bara är så. Precis som jag har svårt att gå förbi randiga kläder utan att känna på dom. Möbler, kläder, ljuslyktor ja allt med denna lilla form på! Sätt en stjärna på produkten så har ni en köpare här! Nu finns det ju ett barnklädesmärke som heter Nova star som alla har en liten stjärna på sig, jag kommer antagligen bli deras bästa kund inom kort och Kayla kommer, när hon blir äldre, undra varför hon hatar allt som har med stjärnor att göra!

Här är några av mina stjärnor hemma...

    

Ja mattan är smutsig, men då skulle ni se undersidan!

Med sommaren kommer...

..alla otäcka djur!! Hur kommer det sig att man varje vinter har föträngt alla ormar, myggor, spindlar, fästingar..? för att varje vår säga "Ånej! dom hade jag glömt!" Jag är inte sån som springer två kilometer bort om jag ser en spindel, bara ett långt hopp åt sidan, däremot har jag väldig fobi för att djur ska krypa in i min mun när jag sover och måste därför genomsöka sovrummet varje kväll innan jag somnar. Igår jagade jag en mygga och förvånades över hur dålig jag var på att träffa, sitter inga volleybolltalanger kvar?? Neil vaknade till slut och undrade vad sjutton jag höll på med! Till slut fick jag till en sving och en svart fläck pryder nu vår vägg..
Men värst för mig är ändå ormar, det kan förståss ha att göra med att jag blev biten av en förrförra sommaren. Idag såg jag en svart svans som försvann ned i muren utanför huset och hjärtat stannade, men sen när svansen kom upp igen såg jag att den tillhörde en ödla, ödlor är ok, dom har inga huggtänder med gift i..
Min sambo är nog ändå den med störst myggfobi, han har införskaffat en "mosquito defender 2000!" som står i trädgården och ska hålla dessa flygfän borta, för att vara ännu mer safe smörjer han in sig med "Mygga" varje dag och vi går nog igenom en sisodär 7 flaskor varje sommar! För att spetsa vårt försvarssystem bygger N fågelholkar och matar dem för att de ska hålla sig här och kanske minska myggstammen ännu lite mer. Men även om vi har byggt upp ett multiförsvar sitter jag ändå med prickiga ben i maj, jag måste säga att det blivit bättre och måste nog säga att helt myggfritt är omöjligt, och kanske kanske hör myggor sommaren till.. Ormar däremot... WHY??


Fridlyst my ass, nästa gång jag träffar på dig blir du en 9-bitars sushi!

Min nästan förlorade arm..


Jag har kommit över tröskeln..

Idag har jag varit ute på permission och jag och Neil tog en tur till stan. Jag upptäckte idag att jag är över perioden då folk stirrar och undrar om jag är gravid eller vanligt tjock. Det började i hundhagen där jag skulle förklara för den andra hundägaren varför jag inte kunde gå med runt med hundarna men hann bara säga "Jag är gravid och kan inte...."  "JAHA DU! Det undgick mig inte du!"  "Eum..nähä.." Diskussion slut. Sen åt vi lunch vid Uppsala högar (tips till alla uppsalabor som inte varit på lunchrestaurangen där). Där tittar alla ogenerat på magen när jag kommer in för att beställa och alla (kvinnor mestadels) lägger huvudet på sne, ler och nickar som att vi har något gemensamt. Jag vet inte hur man beter sig då och lägger på något stelt flin som en hälsning tillbaka. På ett sätt är det skönt att inte gå runt och undra om folk tror att jag bara är lite lönnfet!
Har gjort en annan upptäckt med magen efter allt navelpill.. naveln håller på att planas ut! Gropen är mer en liten insjunkning bara och jag gissar att den snart kommer vända ut och in på sig, undra om jag märker när den gör det om det kommer nåt "FJONG"... Jag har verkligen för lite att göra..

En färgklick!


Dagen har spenderats ute, Neil har krattat och rensat trädgården från skräp, jag har lapat sol och rensat navel från ludd.. När vi fått lite ordning och reda i trädgård och navel så begav vi oss mot Plantagen för att handla lite blommor. Även där var det Neil som sprang runt och plocka och jag peka eller skaka på huvudet. Några skakade på huvudet åt mig och tyckte säkert att jag var en vidrig sambo.. Skulle helst vilja trycka en tröja där det står något i stil med "Jag är sjuk och får va´ lat!" eller kanske en keps på Neil som säger "Save me" I alla fall så slutade blomsterkalaset på 1700 spänn! Ja jag springer ut och gräver upp varenda liten pensé och tar in dom om det börjar snöa! Nu har vi små färgklickar i trädgården iaf, och jag känner att sommaren kan komma nu, jag är redo.. 


Nu startar vi lördagen..

Svängde ihop lite pannkakor på morgonen, det lät lättare än vad det var, ty detta är min första pannkaksihopssvängning, och jag fick google receptet och var inte alls så haj på att vända i luften som jag hade föreställt mig! Men resultatet vart inte alls tokigt! Vi toppade med sirap a la American style - Maple Syrup! Medans jag stoppar munnen full av, vad jag egentligen tycker är efterträtt, så sitter jag och känner mig nöjd efter en mysig kväll med the Klings! Vi grillade, åt smarrig chokladmoss med jordgubbar och så körde de som inte måste vila en pingisturnering.. ja dom var även snälla och körde en runda handikappspingis med mig. Sittandes på en stol viftade jag runt med mitt racket och kände mig som lillasyster som väl fick vara med en runda! I vanlig ordning spelade vi pictionary när kvällen kom.. det är en fröjd att ha en amerikan med ibland- en omgång ritar han skor och en tusenlapp, F gissar febrilt och Neil viftar med armarna för att visa att F är nära.. av en slump råkar F säga "tusenskorna" JAA ropar Neil lättad... eum, du menar tusensköna tror jag älskling..

Se upp för tuffaste katten!

Pappa kom över på en kaffe idag, med sig hade han sina hundar, som också är jakthundar och jagar allt. Tillsammans med våran vilde blir det tre galna jakthundar som far omkring i köket. Så medan vi sitter där i köket och fikar med tre hundar som flänger omkring ja då traskar vår katt Smilla in. Smilla är ungefär hälften så stor som en vanlig katt och är världens snällaste. Både jag och pappa förvånas över hur hon bara går rakt in i hundflocken, fräser lite åt nytillskotten och hoppar upp på en stol och lägger sig som om hon ägde världen. Och alla tre hundarna lägger sig ner och ser ut som att dom sett ett spöke. Från att ha varit hejbaberiba i köket blir alla hundar helt plötsligt små änglar som snällt ligger ner, en kryper tom in i ett hörn..

Ja man har lite att lära sig från katter när det gäller ledarskap!


Don´t mess with the cat!


Allt går att grilla..

När Neil hade hämtat mig från sjukhuset i måndags skulle han in på affären för att köpa lite mat, jag fick såklart inte följa med för jag ska ju vara stilla! Lite förvånad blir jag när han kommer ut med en gigantisk kartong på kundvagnen. Det tog mig en fjärdedels sekund dock att förstå att han hade inhandlat en grill!! Inte en vanlig liten kolgrill (som enligt mig räcker bra) nej en sån där gigantisk gasolgrill! Det ska tilläggas att Neil är amerikan där uttrycket störst går först inte bara är ett uttryck utan en levnadsstil!


Jag vet inte hur mycket andra grillar, men i vår familj brukar vi starta den här tiden på året och sen blir det inte mycket annan mat fram till september någon gång! Helst med lite trevligt sällskap på besök och helst lite Corneholespel som avslutning. Cornehole ska jag förklara vad det är nån gång, men är du trött på kubb så är detta den ultimata sommaraktiviteten!

Såhär såg förra årets premiärgrillning ut..


Nu ska jag fortsätta vila (kräks på det ordet snart) sen blir det en dusch innan kvällens grillning!

Joråsatt..

Här sitter jag i min gunga, och här tänker jag sitta tills grillmästaren ropar att maten är klar. Måste vara minst 25 grader här, livet är förj-a bra!

Vecka 25

Det börjar ta fart! +6 kilo! Jag vet att det inte är mycket, men för någon som aldrig lyckats gå upp två hekto är det stort! Fråga inte vad det där vänsterbenet som ser ut att tillhöra en åttaåring gör där. Men fråga gärna varför jag har sommarkläder på mig. Jo serru har man husarrest kan man låtsas att det är vilken årstid man vill! Imorn kör jag höst..


Musjakt..

När jag kom hem från sjukhuset så möttes jag av en inte allt för trevlig lukt i hallen och den blev liksom värre inne i köket och i tvättstugan. Vi trodde Smilla hade gömt en mus någonstans och vi genomsökte rummen men utan resultat. Dagen efter kände jag inget längre, men jag måste bara ha vänjt mig för när Neil kom hem från jobbet så fick han den där grimarsen igen. Det kanske ligger en mus bakom spisen, säger jag. Neil får då dra fram spisen och genomsöka området.. men endast ett par långa dammråttor! Den ligger säkert bakom diskmaskinen fortsätter jag, Neil drar då fram hela diskmaskinen och socklarna nedanför skruvas loss, han lyser med ficklampa för att se om han ser någon halvrutten mus, men icke! Jag vet! säger jag, bakom kylen! Där låg en död mus hemma hos farmor en gång berättar jag och liknar lukten vid densamma, jag är nu helt bergsäker på min gissning. Neil drar stånkandes fram kylskåpet, själv sitter jag på en stol och studerar cirkusen eftersom jag turligt nog denna dag är sjukskriven och måste vila. Inget här heller säger Neil men drar sedan fram en halv sladd, jodå sladden till kylen lyckades gå av i processen! Stackars musjägaren får dra fram verktyg och agera elektriker en stund. Jag kommer då på att jag nog kännt den starkaste lukten inne i tvättstugan, vi går in och nosar i tvättstugan och tycker stanken är värre där.. detta resulterar i att Neil får dra fram tvättmaskin, skruva loss en herrans massa delar, göra rent i avloppet... 
Efter en liten stund sticker jag in huvudet - Du föresten, hur länge har kattmaten stått där på bänken? Neil sticker näsan i kattmatskålen och höll på att svimma!! =)

Det är tur att du älskar mig så mycket! ;)Vad hör hon?

Så här ligger Smilla helst om dagarna nu, på bebismagen med örat mot. Undra om hon hör något, om hon känner att det ligger någon där inne. Undra om bebisen hör hennes kurrande, mysigt är det vilket fall som helst..Svårt att ta kort på en svart katt på en svart tröja..


Music a la babystyle!

Jag har gjort en egen spellista till Kayla på spotify, ja hon hör ju allt nu så man får tänka sig för vad man säger! Men i alla fall ska det vara bra att spela musik för barnet och det tror jag stenhårt på, alla mår väl bra av musik? Försöker nog väga upp mitt plinkande på gitarren med så att ungen inte blir tondöv!

Igår spelade jag i alla fall upp låtarna för henne genom att lägga telefonen på magen, och herrejisses vad hon började röra på sig!! Ett tag sparkade hon så hårt så telefonen flög av. Min undran nu: -Gillar hon musiken? Eller försöker hon göra sig av med oväsendet? Jag vill helst tro att hon dansar där inne, men hur vet man?

De låtar hon gillade/avskydde/dansade till mest var iaf:

http://www.youtube.com/watch?v=twVlodqgNUQ

http://www.youtube.com/watch?v=RpMLN2A6nX4

http://www.youtube.com/watch?v=TlLLqXJjJM8

Hemma helt klart bäst

Idag uttalade läkaren de sex underbara ord som jag väntat på - "Idag ska du få åka hem" Jag rev ihop mina grejjer fort som sjutton så att hon inte skulle hinna ändra sig! När Neil och jag gick ut genom sjukhusdörrarna liknade jag detta vid hur det måste kännas att bli frisläppt från fängelset.. Jag blev helt lycklig av frisk luft, alla människor, avgaser, bilköer.. fan-fucking-tastiskt! Hade inte en aning om att all snö skulle vara borta heller och jag tjöt av lycka när jag såg krokusar och tussilago! När vi åkte till sjukhuset nio dagar tidigare halkade jag runt på is i mina converse och det var snö på hela tomten... Nu möttes jag av barmark...Smilla och Dallas verkar överlyckliga över att ha matte hemma och nu har jag två plåster efter mig..
Neil hade städat och gjort så fint hemma - något som han kommer få vänja sig vid att sköta framöver Jag känner mig som en lat hemmafru som ligger på soffan och pillar bort navelludd, men det får vara så nu..

Hann göra ett UL innan jag åkte hem och fick se Kayla igen, hon vägde lite mer än vad de trodde och for runt som en jojo i magen. Lång och smal var hon sa läkaren, precis som mamma! =)


Dagens fundering..

Ok, i vår/sommar har jag tänkt ligga i en solstol och invänta Kayla.. ja eftersom jag kommer vara sjukskriven och inte får röra mig så har jag målat upp en bild av hur jag ska ligga under äppelträdet med en bok och någon läskande dricka bredvid mig och Dallas tuggandes på en pinne.. MEN så slog det mig.. hur gör jag när det är dags att vända på steken?! När framsidan fått sin färg och det är dags för rygg och baksida av ben! Det går ju aldrig med tjockmagen! Jag kommer se ut som en black n white cookie.. eller?

Utgång = hemgång

Om det inte varit för att sköterskan kom in och sa att jag antagligen får åka hem imorgon så hade jag antagligen knytit ihop mina lakan och rymt nu genom fönstret nu! Kan dom sluta tjata om hur fint väder det är idag på tv?? Kan dom sluta visa bilder på folk i solglasögon som sitter och fikar med ansiktena vända mot det blå!? Det är slutspurten nu jag vet, men det är oftast den som är jobbigast... NU NU NU vill jag hem!!

Det blir nerdragna persienner idag... Gonatt!!


Min duktiga vovve..

Idag har Neil och Dallas varit på fältträning i Enköping, jag fick en redogörelse när Neil kom till sjukhuset och blev mäkta stolt när jag fick höra hur duktig han hade varit. Han hade haft bra sök och stog som en staty när han hittade fågel tills Neil kom fram. Sen att han vart lite ivrig när de flög iväg har vi lite överseende med =) Tror Neil får föra och jag träna framöver!
Innan Dallas åkte iväg med familjen Vesterlund fick jag åka rullstol ner i garaget och pussa på min zombi, han såg helt slut ut efter dagens träning! =)
Ojj vad man kan längta efter den här saken...


Langos v/s sjukhusmat

 

Gissa om jag vart lycklig när dagens besök kommer in med denna talrik!!?


Lördag morgon på Ackis..

Här vaknar man av bebisar som skriker, kan vara det mysigaste ljudet att vakna till. Kayla verkar svara dem med ett par ordentliga sparkar.. eller så ber hon dom hålla tyst, vad vet jag!
Varje morgon kommer sköterskan in och lyssnar på lillhjärtat med, jättemysig start på dagen, önskar jag hade en sån där mackapär hemma med. Neil försökte lyssna med en sån där vanlig doktorsgrej igår, det gick mindre bra, sen fortsatte han leva in sig i rollen som doktor och började lyssna på lungor och pratade med doktorsröst.. har jag sagt att det finns lite att göra här?

Nu inväntar jag familjen Vesterlund som kommer på besök idag.. Neil och Dallas är på fältträning, hoppas dom hittar någon pippi!

What a man I have! <3

Telefonen ringer på rummet.. "kom ut till fikarummet" säger Neil.. och där möts man av detta uppdukade bord med precis sån mat jag längtat efter och blommor och allt..Allt blir lite lättare när man har en underbar sambo!
Älskar dig <3


..fortsättning

Ja halva förra inlägget försvann visst (korrekt Petra =))

Skulle bara berätta om tempurmadrassen jag fick inkånkandes här igår.. efter att jag berättat för sköterskan att jag inte ville komma ut mer plattstjärtad än jag redan är så var hon snäll och letade rätt på denna himmelska sak. Nattens betyg av madrassen blir MMMMM... och naturligtvis måste jag se om den går ner i min resväska sen!

Igår kväll kom Martin, Marre, Jocke och Jeanette och överaskade, det var nog maxbeloppet på personer som fick plats i mitt rum och dom fick liksom stå på rad för att få plats. Allt känns mycket lättare efter ett besök av gulliga vänner.. dom kunde ju ha skippat att prata om den underbara Parisresa dom ska åka på och som vi surt missar!! Men ingen är ju perfekt.. ;)

Läkaren var precis in och informerade om att jag blir kvar i helgen men att jag ska få prova gå runt lite på avdelningen. Bättre att prova här än hemma.. sen kanske kaaanske jag kan få åka hem på måndag! "fast fortsätta vila i sängen där med" sa hon och spärrade ögonen i mig. "jag lovar" sa jag och stirra tillbaka.


Vänner som kommer med sånt här när man är sjuk bör man vara rädd om..Visst är hon go min lillfisa ;)


Små små små små bebisar..

Lindha har varit här och förgyllt min kväll, hon hade med sig ett fin fint paket med sudoko, korsord och prinsessmandalas med färgpennor!! =) Hur bra är inte det?? Nu kan jag pyssla hela dagen! Ett besök av Lindha kan göra att vem som helst känner sig lite friskare..

Neil och jag fick åka ner på neonatalavdelningen ikväll och se hur de jobbar där och vad som händer då man föder för tidigt. Känns jättebra att de förbereder oss på allt som kan hända. Det var så himla lugnt och mysigt där nere och bebisarna såg inte alls ut som ailiens som jag hade föreställt mig. Dom var hur söta som helst, pyttesmå förståss, men otroligt söta! Några satt och sjöng för sina bebisar och några gick och bar dom i en sjal. Alla hade egna små familjerum, riktigt hemtrevligt =)

När vi kom upp frågade barnmorskan hur sängen var och jag berättade att


Från oansvarig leva-livet-blogg till mamma-blogg?

Vi provar igen då, det är ju kul att blogga.. om man har tid.. och tid har jag lite extra just nu..
För ovetande är jag på smällen/gravid/på tjocken.. är i vecka 23+5 idag och i lördags tyckte lilltjejen Kayla att det var dags att kolla in världen. Det vart till att åka i 150 in till Akademiska då ett blodbad startade hemma på kvällen. Min moderkaka ligger i vägen så vi visste vad det handlade om men var oroliga för att blödningen skulle sätta igång en förlossning, lika oroliga var alla de 10 doktorer som mötte oss när vi klev in på förlossningen! Men efter mycket ståhej lugnade det ner sig och nu ligger jag alltså på Ackis för övervakning/fastbunden i sängen!
Dom är bäst i landet här på för tidigt födda och andra landsting skickar sina bråttom-bebisar hit, så det känns som vi är på rätt plats! Idag ska vi få göra ett besök på neonatalavdelningen, det ska bli spännande och jag beundrar dom för deras vilja att förbereda oss på så mycket som möjligt, det lugnar mitt lilla mammhjärta..

Sjukgymnasten var precis in med sängövningar som jag ska göra, inga kaloribrännare direkt men det är för att jag inte ska bli stel/mögla..

Kolla in min utsikt här, hur mycket betalar folk för att få en skymt av slottet liksom?!

RSS 2.0