Hur bra är inte mitt liv??

Ja antagligen är vi lägenhetsägare imorn, om ingen ångrar sig och lägger ett nytt bud imorn bitti, men annars klockan elva på förmiddagen så har vi en lägenhet!! Min drömlägenhet!! Hur bra är inte det??

En annan bra sak är att Kayla mejlade och berättade att hon bokat biljett till Sverige...tre veckor med Kayla i Sverige!! Sjukt sjukt sjukt kul!! =) "We will have so much fun mate" ;)

Och så valpen då, hur mycket får man längta??

Och närmast, trettioårsfest på lördag... nej livet kan nog inte bli så mycket bättre än så här..

Vi ska fira med ett glas vin eller två ikväll!

Ups and downs..

Jag älskar min nya kurs!! Det är så mysigt att ha drama i källaren i mjukisbyxor hela dagarna, det känns som man är fem år igen och får göra massa skoj med kompisar på dagis! =) Vi leker och lär, och hjärnan är helt utarbetad när man åker därifrån..

Lägenheten vi tittade på i Uppsala ikväll är min drömlägenhet, inte för att den är modern eller nåt, den är väldigt gammal och charmig, men när man kom in så kändes det verkligen som ett hem och när vi fått göra om den kommer den bli superfin!.. Imorn startar budgivningen, och det kommer vara väldigt pirrigt...får vi den inte lägger jag mig och bölar i en pöl nånstans!

När Neil hämtade mig från träningen sa han att de va ett brev från Försäkringskassan och det såg ut som vi skulle få tillbaka pengar, det lät bra tyckte jag...men icke! Vi va återbetalningsskyldiga!! En hel massa med... så va det slut på glädjen den här kvällen! Måste ringa och kolla det där imorn, men det ser ut som vi måste, jefla skit! aldrig får man va glad en längre stund!

Nu sitter jag med ett glas vin och sörjer...fattas bara att nån jävel budar sjuttiofem miljoner på lägenheten imorn!!

Jahapp..

Det gick bara inte i helgen...- två förluster, ganska stora förluster med! ..Dom var helt enkelt för bra, för vi spelade faktiskt inte så uselt som det ser ut om man tittar på ställningen.. Men men, vi lär gå tillbaka och titta på våra grundmål i allsvenskan, vi skulle ju bli glada över att vinna set. Så länge Sundsvall och Jönköping håller sig under oss i tabellen så får vi vara nöjda =)
Trevlig helg trots förlusterna blev det, åtta timmar i en buss till Småland kan tyckas vara en pärs! MEN, lite allsång och struntprat gör att resorna inte känns så jobbiga =) Fint hotell hade vi med i (eh...vart va vi??)... Jag fick dela rum med Elin och Sofi, så jag slapp, nattvandrarna, antastarna, och en viss högljudd person ;) Lugn och ro... =)

Idag hade vi första dagen i nya kursen drama, sång och rörelse...Det är faktiskt superkul att äntligen få göra något praktiskt, för det är just vad detta är...Vi har redan fått agera inför varandra, gjort dramalekar och fått använda vår fantasi, världens mysigaste grupp verkar det vara med så detta kommer nog bli en kanontermin! =) Det är lika bra att släppa alla spärrar med en gång för här finns inte plats för att hålla tillbaka och vara blyg, nej det är fullt rejs!! =) Kommer sova som en stock ikväll, efter Neils och min romantiska kväll som vi ska ha =)

Happy happy happy...

Jabbadabbadoooo!!

Shit vad glad jag är! Pratade nyss med Kayla från Australien, hon tänker komma hit och hälsa på i tre veckor i sommar!! =) Kayla var min bästa kompis då jag bodde i USA, va jäkligt tufft att lämna varandra och veta att vi kanske inte skulle ses på flera år. Typsikt när man träffar sånna där bra kompisar och så bor dom på andra sidan jorden! Men nu kommer hon hit, och jag ska visa henne alla gobitar från Sverige så att hon kanske bestämmer sig för att flytta hit =) Åååååå vad glad jag är!!

image315

Recept på en god lunch..

Denna goda lunch avnjöt jag precis:

Detta behöver du:

- 2 långa korvar (helst varmkorv)
- 2 långa bröd (helst varmkorvbröd)
- en matsked ketchup
- c.a. 3 dl vatten

Gör så här:

Värm vattnet i en kastrull, OBS! låt inte koka! Värm under tiden bröden i micron (c.a 10sekunder) Lägg i korvarna i det varma vattnet, låt ligga och sjuda i c.a. 3 minuter. Ta upp korvarna med en gaffel och placera i brödets skåra. Fördela ketchupen jämt över de båda korvarna! Färdiga att serveras!
Tips: Till garnering kan du ha lite rostad lök!

Inte alls så svårt, men mycket gott! =)

Me and my famouse ass..

Min bakdel har gjort det igen.. synts i media i volleybollsammahang! Igår prydde mitt ass halva sidan i arbetarbladet! Japp, mina två skinkor börjar bli rätt välkända här i stan...väntar bara på att folk ska böja sig ner och börja prata med dom och fråga om inte det är ni som spelar i Sätras volleyboll damlag!
Kunde dom inte hitta en fulare bild??

image314

Två förluster blev det i helgen med, ganska tugnt..men det är bara att inse att det var två bra lag som stod på andra sidan. Bromma försökte skadeskjuta mig med en smash rakt i ansiktet, men jag blev bara groggy i några minuter. Vi spelade inte alls så bra som vi kan spela, mycket nerver på plan och mycket onödiga misstag. Nu får vi ladda om tills vi ska söderut i helgen!

Carin var här med Abbe hela helgen, supermysigt at bara vara en hel helg. Gå på promenader och mysa framför tv:n. Ofta är det fest på schemat när vi träffas men det här blev en riktig spa weekend! =)

Nu ska jag äta upp sista chokladbiten i alladin asken och sen göra något av den här dagen! Choklad är något man borde äta oftare ihop med frukost, mycket gott!

En helg som ingen annan helg..

Va sjutton ska jag vara så nervös för?? Jag vill sova på nätterna, inte sitta uppe å äta bananer och lyssna på min dumma grannes fotsteg..vad gör han/hon uppe klockan fyra på natten föresten?? Dummer..

Känns som hela världen kommer och tittar på matchen på lördag.. Carin kommer på fredag, himlans skoj! Och mamma, brorsan, syrran och Martin...vilken klack!

Det här med att hitta en lägenhet är svårare än man tror, det handlar ju om rätt mycket pengar med så det måste liksom kännas HELT rätt... kanske flyttar 2013..

Nej om man ska hämta tvätten då...
tjing!

En ovän..

Den här skoluppgiften hittade jag på min dator nyss, det var en kulig men svår uppgift. Vi skulle skriva om en ovän. Alla känner väl igen sig lite från nån gång.. eller hur brudar?

En ovän

Det finns en person på denna jord som jag verkligen inte tycker om. Hennes namn är Miriam. Jag har egentligen aldrig pratat med henne, bara mött henne på avstånd och hört flyktigt då andra människor pratat om henne, jag snappar upp vartenda ord som sägs om denna vidriga tjej. Jag är som lite besatt av att ta reda på vem hon är och om någon säger något illa om henne så njuter jag till fullo, jag drar in vartenda ord och suger på dem som en karamell. Jag försöker måla upp en hemsk bild av henne, försöker se dåliga sidor hos henne och skulle helst se att hon va lite fulare och lite tjockare än mig. Omedvetet följer jag efter henne som en detektiv, vet vilka hon umgås med, vad hon köpte på ICA den där lördagen då jag stod bara ett par meter bakom henne i kön. Jag vet att hon tränar på gymmet där jag brukar simma varje torsdag kväll, och jag har tom kollat upp hennes adress och telefonnummer i katalogen, inte för att jag tänkt ringa henne eller skicka ett fint kort till henne, bara för att lära känna henne bättre. Ett omedvetet behov av att veta allt om denna spinkiga brud har växt mer och mer för varje dag. Ute på krogen den där gången upptäckte jag mig själv med att stå och studera henne hela kvällen. Dansade hon inte lite i otakt? Och hur hon stötte på alla killar sen då, lite väl billigt tycker jag. Full var hon med, drack tre stycken tequila i rad, mycket pinsamt. Och den där kjolen hon hade på sig, den i ljust jeanstyg med en vit spetsrand längst ner, var inte den lite väl kort? Jag tycker hennes hår ser lite slitet ut till skillnad från mitt, och det där med att blondiner är korkade måste bara stämma.

En gång satt hon och åt frukost vid samma bord som jag, hon duschade i samma dusch, sov i samma säng där jag nu ligger. Jag får en plötslig lust av att kliniskt städa hela lägenheten, vädra ur den, öppna alla fönster och släppa ut minsta kvalster som påminner om henne. Jag skulle vilja ta fram de kort jag hittade i en låda och klippa sönder dom till mikroskopiska partiklar och bränna dom ute i grillen på gården. Speciellt det där kortet där hon ligger på en strand på Kreta och ser så himla glad och lycklig ut i sin röda bikini med en vit blomma på och håret blött från havet och en glass som rinner ner längs hennes händer. Det kortet stör mig mest av allt, där jag ser henne lycklig och där jag vet vem som gjorde henne lycklig. Jag tar ofta fram kortet och plågar mig själv och undrar om han som tog kortet var lika glad, om han saknar henne och tänker på henne. Denna överdrivna, blåsta, högljudda tjej från Snickargatan 22 fyra trappor upp var en gång tillsammans med min pojkvän. Jag känner henne inte har aldrig pratat med henne, jag vet bara att jag hatar henne.


Bra start i allsvenskan!

Utan några som helst förväntningar åkte vi ner till Falköping i fredags. Alla var nervösa inför första matchen och många förutspådde nog att vi skulle åka på stordäng! Men ingen sa något, "det vore juh roligt att ta ett set" var det kaxigaste vi kunde kläcka ur oss, vi som i vanliga fall kaxar oss mer än vad jag tror är tillåtet innan match! =) Nervösa ställde vi oss på planen iaf och när vi började följas åt i poängen insåg vi att vi kanske hade en chans... och visst hade vi det! Vi spöa Falköping med 3-0 i set!! =) Alla var hur glada som helst efteråt och alla som följt oss på hotline ringde, messade och gratulerade...det trodde nog ingen!
Lite kaxigare och lite tuffare begav vi oss mot Jönköping dagen efter.. vi satte på oss våra stinkande matchdräkter från gårdagen och lukten av seger blandat med svett påminde oss om hur bra vi faktiskt är... även Jönköping fick torsk mot färskingarna från norr!! 3-2 blev det i set och därmed är vi tvåa i serien! Vem kunde tro detta?? Nu har ribban höjts och kaxiga Sätra är tillbaka... på lördag ska vi dänga Tierp, och på söndag är det Brommas tur!! MOHAHAHAHA....

Nu börjar allvaret..

I eftermiddag packar vi in oss i minibussen och åker till Falköping, det blir vandrarhem två nätter. Får se vem som är uppe och går mitt i natten vem som får en skrattattack en timme därefter och vem som tafsar på vem ;) Förhoppningsvis kan man sova lite inatt så man inte ligger å tänker på matchen hundra gånger om..

Falköping är ett volleyboll gymnasium lag, dom förlorade inte en match förra säsongen, så det blir med all säkerhet en tuff startmatch...Jönköping vet jag inte så mycket om, lika bra det =)
Tur att vi har så roligt ihop laget annars skulle dessa helger vara olidliga, nu känns det mer som en liten minisemester med polarna =) Tänk om vi hatade varandra, och helst ville klösa ögonen ur första bästa..

För intresserade går det att följa matcherna online både lördag och söndag på volleyboll.se och sen gå till "hotline"

Wish us luck!

image313

Är det de här som kallas vinter?

Vare för detta som jag köpte en ny Puma vinterjacka och nya vinterdojjor? Vare för detta som Neil så glatt köpte nya skidor? Cooome ooon snow, cooome ooon vinter! Lite bättre kan du!! Jag är är trött och blöt och förvandlas snart till ett russin i en slask..

Koncentrationssvårigheter..

Så lägligt att jag sitter och skriver om barn och koncentrationssvårigheter då jag själv inte kan koncentrerar mig för fem öre!! Det är så här det känns!...Allt jag tänker på är matchen på lördag och matchen på söndag, sen blir jag hypernervös och så går det inte alls att skriva. När Sofi ringde och påminde mig så blev jag tvungen att ta en pause och sitta och andas en stund..
Helgen ska bli sketskoj, men jeflar vad nervöst det är...premiär i allsvenskan!! =)

Nu blev jag nervös igen...måste ta en promenix med vovvarna..

image311

tjolahopp!

Halva dagen gick åt till volleyboll istället för plugg, att spela volleyboll är ingen hobby, det blir ens livsstil ska ni veta. Mycket mejlande, telefon och fix.. men det roliga överväger såklart! =)
Åkte hem till jonna en stund iaf med en pigga-upp-pizza, mat blir man glad av, iaf jag och Jonna! Och Jonna behövde bli lite glad just idag! =)
Sen har jag mejlat med uppfödaren igen och blitt ännu mer sugen på att ta jägarexamen, mest sugen på att få hem en hund... blev till slut tvungen att åka hem till pappa och tjuva en av hans lufsar. Wilma åker mer än gärna hem till oss och älskar att få sitta i framsätet brevid mig i bilen =) Nu sitter hon med huvudet i knät på mig och undrar om vi inte ska göra nåt skojigare än knäppa på datorn...
Det ska vi! Men först ska jag laga "Harissa ris med grönsaker" supergott recept från arla.se, min bibel! =)

image310

middag kräks och valpar

I går hade vi middag här med Micke, Catherine, Luke jag och Neil.. lite trångt men mysigt! Vi gjorde middag på det nya racklett järnet, det blir jättegott och lite kul att hålla på å laga sin egen mat på bordet =) Efter maten gick vi ner och spela biljard en sväng, det är nåt man borde göra oftare, kul juh! Tur va väl att vi fick vinna varsin gång! =)Träffade på Jonna och partybrudarna med som kom in å sa hej, dom skulle på slick.. vissa fick juh ta det lugnt för träningsdagen på söndagen!
Vaknade på söndan och mådde lite konstigt men proppade i mig frukost iaf, åkte till träningen och det kändes bra när vi värmde upp men sen när vi bollade in började det snurra i huvet och jag va tvungen att gå å spy, trodde först det bara var för en övning då vi snurrade runt mellan varje boll men sen när jag gick å spydde en andra gång förstod jag att det nog inte skulle bli bättre.. blev tvungen att åka hem.. jag som verkligen behövde träna! Kristin skrämde upp mig och ringde å fråga om jag var gravid.. men icke! puh! =)
Senare på kvällen kände jag att jag behövde lite frisk luft efter att ha legat inne å mått dåligt... tog en promenad i boulognen och lekte lite i parken ;)

Har mejlat med en uppfödare idag uppe från norraste norrland, dom ska para sin tik nu i mars med en hane från norge, båda verkar vara jätteduktiga hundar och jättefina var dom! Nu är jag alldeles till mig och läser på allt jag hittar om Gordon setter och fågelhundsträning. Uppfödaren verkade jättegullig och hon verkar tycka att vi passar till att bli "föräldrar" =) Lite så här måste det kännas att vara gravid för första gången, ja kanske inte precis lika, men samma förväntasfullhet och längtan!

Little julafton..

Så fort Neil kom hem slet vi upp paketet från USA, de va en del kläder, krämer, å annat smått och gott, det bästa va den här hatten från Dockers...

image292
Ball va?? =) Vi vet inte om den va till mig eller Neil, men jag är helt klart snyggast i den! =)

Så var det nyår då..
Vi åkte ut till Fors utanför Avesta på nyårsafton.. mitt ute på landet i Carins föräldrars sommarstuga höll vi till i år, fyra grabbar och fyra tjejer och två hundar. Carin och Mia hade stått å lagat mat hela kvällen innan så vi fick goda pajer när vi kom. Grabbarna bänkade sig i spelrummet hela eftermiddagen medans vi tjejer snackade strunt... På kvällen svidade vi om... inte så poppis i det här gänget ,och flera undrade hur länge man va tvungen att ha finkläder på sig... Till efter tolvslaget bestämde vi, det är juh ändå nyår! =)

       
Sen var det dags för middag, till förätt gjorde Fredrik och Sanna en god soppa på gröna ärtor, champagne och några andra hemliga ingredienser som jag inte minns =) God va den iaf! Lite senare åkte humrarna fram, guud så gott det va! Det är nåt speciellt med skaldjur och hummer är verkligen skaldjurens konung! En orkade jag bara, sen va det stopp tyvärr =(

       

Lite senare var festen igång, sing star åkte fram och vi sjöng oss hesa, shit va duktig man kan tycka att man är sådär på kvällstimmarna =) Ett dansgolv gjorde vi i köket och där blev det allt från Ulf Lundell till schlager... golden girls rockade! Vid det här laget hade en hel del mjukisbyxor åkt fram och all vett och etikett var som bortblåst..

         
 

Vid fem började vi som satt uppe längst att känna oss trötta, men en viss Carin och en viss Johan ville inte sluta festen och vi fick smita upp till kudden ..men vi fick några vassa slagord efter oss i trappan ;)

Roligast på hela kvällen var när Johan skulle berätta om invandrarsituationen men råkade säga utvandrare, några höll på att kvävas av skratt och sen fick han höra Carl-Johan imitationer hela kvällen "Jag tyyer icke mer" =)

På nyårsdagen mös vi med Sällskapsresan filmerna, mat och marängsvish innan vi for hem..

Riktigt lyckat nyår! ...Det här gör vi till en tradition då?....visst då hörrni? =)

väntar å väntar...

Det har kommit ett stort paket från USA till oss, jag håller på å dö av nyfikenhet!!

Har skärt grönsaker i massor nu, ska göra chorizowook med äggnudlar, jag är en sucker för stark mat, även för mycket mat.. man kan tro att jag gör till ett helt volleyboll lag! ;) Wasabiärtor har jag köpt med, när ska jag tröttna på dom? Man får juh inte världens godaste andedräkt precis, men sjukt gott! Varför ger man en dålig mage till en tjej som älskar allt med chili, wasabi, peppar, starkt starkt starkt... det är juh ett hån!

Ska berätta om nyår sen med när jag laddat upp bilderna, väldigt lyckat!

RSS 2.0